Patentpedál

Patentpedál /SPD pedál: funkciója a normál pedáléhoz hasonló, viszont egy rugós rögzítőszerkezettel rendelkezik, mely a speciális cipő talpán található stoplit rögzíti a pedálhoz.

Kinek ajánlott?

Főleg a hosszabb túrákat kedvelőknek és a teljesítményorientáltabbnak. Használata megszokást igényel, így tapasztaltabb, sokat tekerő kerékpárosoknak ajánlott elsősorban. A helyesen beállított patentpedál gyakorlatilag nem veszélyesebb a taposópedáloknál, a klipszes (szíjas) rendszerekhez képest pedig sokkalta biztonságosabb.

Milyen kell nekem?

Léteznek egy és kétoldalas SPD pedálok. A kétoldalasok mindkét oldalán a stopli rögzítésére hivatott szerkezet található, az egyoldalasok viszont egyik oldalukon normál taposópedálként is használhatóak. Ha nem csak SPD cipővel, hanem normál utcai cipővel is használnád a bringát, akkor érdemes ilyent választani.

A stopli lehet egy, vagy három irányú kilépést biztosító. Előbbinél a kötés a láb kifelé fordításával oldható. Utóbbi 3 irányú (jobb, bal, felfelé) kilépést enged. Ennél fenn áll a véletlen kilépés esélye, így legfeljebb városi használatra javallott, terepen, ugratáshoz nem ajánlott.

csapágyazás: lehet sikló (gördülőelem nélküli), golyós, vagy „ipari” (saját házzal rendelkező zárt golyóscsapágy). A siklócsapágy nem túl tartós, ezért többnyire olcsóbb pedálokban található. A golyóscsapágy erősebb megoldás és karbantarthatóbb. A legerősebb megoldás a zárt ipari csapágy, ennek porvédelme, sár és nedvességtűrése is jobb, felső kategóriás pedálokban ezt alkalmazzák.

tengely anyaga: lehet többféle, gyengébb vagy erősebb acél ötvözet, esetleg titánium. A komolyabb pedálok CroMo tengellyel készülnek, a csúcskategória pedig titánnal.

A patentpedál előnyei, hátrányai a taposópedálokkal szemben:

Kompatibilitás

Az országúti és mtb patentpedálok eltérnek kialakításukban. Mtb felhasználásra az SPD (Shimano Pedalling Dynamics) típusú rendszer terjedt el. Ezt vette át a többi gyártó is, így többnyire kompatibilisek egymással ezen cipők, pedálok és stoplik.

Tanács

A rugóerő állításával oldható a kilépési erőszükséglet. Túl kicsi kilépési erő esetén előfordulhat a véletlen kilépés, mely balesetveszélyes. Túl erős esetén pedig vészhelyzetben sem oldható, tehát fontos személyre szabni, és megszokni a rendszert.