Manitou Marvel Comp első teleszkóp

Ezt a terméket még nem véleményezték! véleményezd »
  • Modellév: 2016 (frissítve: 2016.04.)
  • Listaár: 113.900 Ft

HASONLÓ első teleszkóp TERMÉKEKMég nem véleményezték a Manitou Marvel Comp terméket!
Légy TE az első!
 
rugózás:

TS Air, TPC Technology, Absolute+ XC


 
csillapítás:

Elasztomer


 
becsúszószár átmérő (mm):

32


 
becsúszószár anyaga:

alu


 
váll:

Üreges, kovácsolt


Beállítási lehetőségek

 
előfeszítés:

van


 
rugókeménység:

van


 
lock-out:

van


tömeg:

1798 g


Manitou logó

Manitou márka bemutatás

A Manitou egy teleszkópjairól és rugóstagjairól ismert cég, jelenleg a Hayes Brakes cégcsoport tagja.

A cég a legelsők között lépett a teleszkópok piacára, 1990 környékén. Ekkori villái még mindössze elasztomeres csillapítással bírtak. 1998-ban aztán jött a méltán híres TPC csillapítási rendszer, mely két függetlenül állítható dugattyúval rendelkezett, melyek az oda és visszaútra is hatással voltak. 2000-ben dobták ki ennek továbbfejlesztéseként a TPC+ rendszert, melyben egy harmadik dugattyú is található, amely a teleszkóp benyomódásától függően állítja a csillapítás pillanatnyi mértékét, így érzékeny és finom mozgást értek el, anélkül, hogy a teleszkóp felkoppant volna a nagyobb ütésektől.

A Manitou történelme során olyan versenyzők használták termékeit, mint Shaun Palmer, „Palm Daddy”, aki az mtb-n kívül motokrossz, sí, és snowboard sportágakban is versenyzett, és az extrém sportok atyjaként tekintenek rá.

A Manitou elsők közt használta a titán és karbon alapanyagokat teleszkópjaihoz, és olyan újítások fűződnek a névhez, mint az aranyra anodizált becsúszószárak a teleszkópokon, vagy a sokáig vonakodva fogadott, újabban azonban rohamos hódításnak indult Post Mount tárcsafék-konzol.

Kevésbé ismert, de a cég vázak gyártásával is foglalkozott. A Marin-nak is készített összteleszkópos vázakat. Saját kiegészítő márkával is rendelkezett, a ma már külön névként jegyzett Answer-Manitou termékek tömegben és erősségben messze megelőzték korukat, és máig az élvonalban vannak.

2002-től minden Manitou teló jellemzője a fordított fékhíd, mely egyedivé teszi a márka termékeit. A kínálatban egyszerű hobbi modellek, és komoly XC, DH, és FR típusok is megtalálhatóak.

1-1 (1 kérdés)

Kérdések Statisztika
Manitou Marvel Comp lockolt állapotban mennyit rugózik?
2 válasz
utolsó: 2016. júl.
1-1 (1 kérdés)
Tedd fel technikai, beállítási, vagy vásárlási kérdésed bármely modellévű Manitou Marvel Comp termékkel kapcsolatban: