Shimano Altus hátsó kerékagy

22 vélemény véleményezd »
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[3.8]
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[4.5]
 • Modellév:
  2011
  (frissítve: 2011.08.)
 • Listaár: 3.500 Ft

HASONLÓ kerékagy TERMÉKEK1-15 (22 vélemény)
Rendezés

Vajda Attila avatar
14 vélemény
évi 0-1000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: nincs megadva, több mint 1 évig, 2000-4000 km-en keresztül, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

márka--->minőség 5*
jó csapágyak
jó kónuszok
jó kazettatest
erős 
szép a színe (ezüst)
jó gyorszár és tengely
iszonyat jó hangja van ( elég hangosan bír reteszelni!! )
nem ugrik meg

Hátrány

telemegy vízzel, ha szétszeded 2sec alatt a Balaton a lábaid előtt fog heverni :DDDDD
más nincs, ja és nincs tárcsafékfelfogatási lehetőség!!!

Tapasztalat

Verry good!!!! Nagyon jó kis agy ahhoz képest hogy 3000 párszáz forint!!!!!

Erre ajánlom

város, treeking, belépő színtű xc-cc 

Ennyiért vettem
tartozék volt
2 olvasó 50%-a szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

XCode avatar
171 vélemény
évi 2000-4000 km-t teker
[ az olvasók 100%-a szerint ez egy hasznos vélemény ]
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2011, több mint 1 évig, több mint 8000 km-en keresztül, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

A Shimano Altus hátsó kerékagy olcsó és jó. Nem túlságosan bonyolult szerkezet; karbantartása meglehetősen egyszerű, és úgy tűnik, viszonylag ritkán kell ezzel foglalkozni.

Hátrány

Sem a tengely, sem a csapágyak nincsenek túlbiztosítva. A gyári zsírozás és porvédelem nem tökéletes. A szabadonfutó szerkezet elvben nem javítható. A gyorskioldó szára lehetne néhány milliméterrel hosszabb.

Tapasztalat

A Shimano Altus hátsó kerékagy csapágyai jó minőségűek, finoman, szabályosan gördülnek. Az ipari csapágyakkal összehasonlítva valamivel gyengébbek, nehézkesebben forognak. Menet közben nem tapasztalni semmi különöset, a tengelyt kézzel megforgatva azonban érezni valamicske egyenetlenséget, közelről fülelve hallani némi súroló hangot.

A porvédelem megítélésem szerint nem tökéletes. A csapágyak nincsenek teljesen feltöltve kenőanyaggal, ezért érdemes az agy beszerelése előtt újrakenni, feltölteni őket, de nem a szokásos lágy csapágyzsírral, hanem annál tömörebb kencével (pl. MOL Liton LTA 3EP). A jó tömítőképességű zsír hosszú időre távol tartja a port és a vizet.

A kazettatest megmunkálása kifogástalan, a fogaskoszorú pontosan illeszkedik hozzá, vagyis nem szorul, nem lötyög. A gyártó szerint a testet egyben kell cserélni, zsigereit nem tanácsos buherálni. A szabadonfutó szerkezet a portól és a fröccsenő víztől eléggé jól védett. Működésével kapcsolatban eddig nem merült fel kifogás. Kenőanyaga vélhetően az alkatrészek teljes élettartamára elegendő (legalábbis remélem, hogy így van).

A szabadonfutó szerkezet nagyon csendes, menet közben nem hallani a kilincsek pergését. Szeretem, ha a gép nem zajong feleslegesen, de azt nem, ha gyászosan néma. Nagyjából négy évtizede minden utamat végigkísérte az óra ketyegését idéző csörlőhang. Ha nem is figyeltem rá minden pillanatban, megnyugtatott: rendben működik a reteszelés. Ezentúl be kell érnem a köpenyek zenéjével, a hajtásrendszer neszezésével.

A Shimano Altus hátsó kerékagy karbantartására, úgy tűnik, nem túl gyakran kell sort keríteni. Nagyjából 1000 kilométert gurultam vele, és még minden rendben levőnek látszik. A csapágyazást sem kellett utánaállítani, annak ellenére, hogy az alkatrészek bejáratósak.

A tengely (költői túlzással) rendíthetetlen, mint Andersen ólomkatonája. Üreges szerkezete miatt is szilárdabb, mint a hagyományos, tömör tengely. Jobb minőségű ötvözetből készül, kevésbé rideg, kevésbé hajlamos a törésre. Ha mégis eltörne, darabjait jól-rosszul összetartja a gyorskioldó. Kis szerencsével el lehet jutni így akár egy műhelyig, akár hazáig.

A gyorskioldó középszerű. Ennek ellenére jól működik, bírja a terhelést. Soha nem nyílott ki; a kereket szilárdan tartja a helyén. Az excenter simán elfordul, nem akadozik. A kar nem szép, nem is csúnya. Az acél szár kicsit rövid, 5 milliméterrel hosszabbra lenne szükségem a váltóvédő miatt. Sajnálatosnak tartom, hogy a Shimano nem gondolt erre és a hasonló szerelvényekre.

 

Szerkesztés (az eredeti vélemény hozzáadva: 2012-04-12, 17:36)
Az aggyal eddig nem volt semmi gondom. Összesen 8259 kilométert gurultam vele, és még mindig nem kellett szabályoznom a csapágyakat. A tengely nem törött, a gyorskioldó kifogástalanul működik. Por és víz nem került a szerkezet belsejébe. A fogaskoszorú is szilárdan ül a kazettatesten. Egyszóval minden nagyon szép, minden nagyon jó...
A szabadonfutó szerkezet ellenben nagy ritkán rendetlenkedik. Teljesen kiszámíthatatlan időközökben megugrik, szalajt, s közben jellegzetesen reccsen egyet. Úgy hiszem, sikerült rájönnöm a baj okára. Mivel ez a jelenség csak hűvösebb időben mutatkozik (25 ºC alatt), bizonyára a kenőanyag sűrűségének növekedésével, illetve a kilincsek gyengécske rugójával van összefüggésben. A Shimano zsírral töltötte fel a szabadonfutót – indokoltan, hiszen az olaj nem biztosítana hosszan tartó kenést. A zsír azonban hűvösebb időben megdermed, tömörebbé válik. A kilincsek rugóját a mérnökök nyilvánvalóan nem jól méretezték. A rugók ereje a kenőanyag megnövekedett ellenállását nehezen tudja leküzdeni. A kilincseket a besűrűsödött kence lefékezi: nem tudnak kellő gyorsasággal beugrani a fészkükbe, s a reteszelés röpke ideig nem működik. Nyári forráságban semmi bajom a szabadonfutóval, amint azonban hűvösebbre fordul az idő, újra és újra előjön ez a bosszantó hiba. Tenni ellene sajnos nem sokat lehet. Hátrafelé tekerve, a szabadonfutót, kilincseket stb. megmozgatva a zsírt meg lehet törni, folyamatos pedálozásnál azonban újra összeáll.
Szerkesztés vége

Szerkesztés (előző szerkesztés: 2013-08-06, 9:14)
Vettem a fáradságot, és végigolvastam minden idevágó véleményt, sőt az összes Shimano hátsó agyhoz írott ódát. Az eredmény felemás. A többség – néhány hónap használat után – nagyjából elégedett. A kisebbség hosszabb együttélés után is. Az elégedetlenkedők jobbára az árakra panaszkodnak, amiben igazuk is van. Az alkatrészek értéke többnyire nincs összhangban teljesítményükkel. Többen kifogásolják a tengely vagy a csapágyazás gyengeségeit, a legtöbbször ismétlődő sirám azonban a kazettatest, illetve a szabadonfutó tökéletlenségéről szól. Ezek a hibák a felsőbb osztályokban is előjönnek, ami megint csak felveti kérdést: valójában van-e lényegbevágó különbség (az áron kívül) a Shimano különböző csoportokba sorolt alkatrészei között?
A makacsul visszatérő hibák egyenetlen minőséget, alapvetően elhibázott tervezést sejtetnek. Elképzelésem sincsen, vajon a kifogásokról tudomása van-e a gyártónak, s ha igen, figyelembe veszi-e őket. Attól tartok – legalábbis a jelek erre mutatnak –, nem.
Nem örülök neki, de tudomásul veszem, ha a szabadonfutó stb. – tegyük fel – 20000 kilométer gurulás után költözik a másvilágra. Az árát ekkorra megszolgálta. Ellenben igenis szentségelek, ha már a kezdeteknél rakoncátlankodik. Nem csupán a pénzemről van szó, hanem a biztonságérzetemről. El merjek indulni csapodár hátsó aggyal hosszabb útra? Milyen kilátásaim vannak a cserét vagy a javítást illetően Tikmanyosfalva környékén? Hurcoljak magammal tartalék alkatrészt, célszerszámokat, szerelőműhelyt, ha nem akarom kiszolgáltatni magam a véletlennek? Egy kiszámíthatatlanul működő alkatrész rosszabb, mint a nyilvánvalóan vacak. Utóbbival eleve nem próbálkozik az ember, előbbi viszont esetleg éppen a legszorongatottabb helyzetben mond csődöt.
Ha nem ilyet, akkor milyet? Egyelőre nem tudom a választ. Ésszerűtlennek látszik megvenni egy drágább Shimano agyat, ha az sem működik megbízhatóan. Ha nem válik be, többet veszítek. Marad az olcsó Altus, és a próbálkozás. Valamelyik csak kihúz egy-két évet…
Alkatrészt cserélni, jelen esetben a kazettatestet, éppenséggel lehetne, de az eredmény bizonytalan. A hátsó agy ára (mindenestül) 4300–4800 rénes forint, a hozzá való kazettatest ellenben 5800-6300 forint. Nyilván nem akarom kifűzni, újrafűzni, egyengetni a kereket, következésképpen inkább kazettatestet, és nem új agyat veszek – gondolja a Shimano. Igaza is van: okos ember az olcsóbb megoldásokat keresi, különösen, ha nincsen házi pénzjegynyomdája. No de mi van akkor, ha a második kazettatesttel sincsen szerencsém? Két ilyen szerkentyű árából már kitelik egy olcsóbb fűzött kerék.
A kazettatest, illetve a szabadonfutó javítására nincsen mód. Még ha szét is szedem, s utána kifogástalanul össze is tudom rakni a szerkezetet – amire nincs sok esélyem, mert eleve egyszer használatosnak tervezték –, a hozzá való cserealkatrészeket nem tudom beszerezni.
Eddig sem foglaltam aranyba a Shimano nevét, ezután pedig még kevésbé teszem. Bármennyire is igyekszem elfogulatlanul viszonyulni hozzájuk, elfuserált szabadonfutó szerkezetükről és üzletpolitikájukról nem tudok kedvezően nyilatkozni. Sajnálattal megvonok az Altus hátsó agytól egy-egy répát. Egyet a bizonytalankodó, elfuserált szabadonfutóért, egyet a gyártó fentebb részletezett barátságtalan üzleti magatartása okán.
Szerkesztés vége

Szerkesztés (előző szerkesztés: 2013-08-08, 10:41)
Valamikor októberben elhatároztam, amint nélkülözni tudom a járgányt kis időre, szétszedem, és ha lehet, megjavítom a szabadonfutót.
Előkészítettem a szerszámokat és anyagokat:
– hosszú szárú tízes imbuszkulcs a kazettatestet rögzítő bigyó kihajtásához;
– levitézlett lánc (a láncos kazetta-leszedő szerszám pótlására);
– kazetta leszedő szerszám (ehelyett – kipróbáltam – tökéletesen megfelel a menetes fogaskoszorúhoz való racsnileszedő);
– lágy szilikonzsír a kilincsek kenéséhez stb.
Úgy látszik, a szabadonfutó megneszelte a dolgot, mert összeszedte magát. November óta, a hideg idő ellenére, kifogástalanul működik. Nem értem, mi történhetett. Vagy megijedt, mint fájós fog az orvosi váróban, vagy ilyennek tervezték. Két hónapja semmi bajom vele. Teszi a dolgát, ahogyan kell, nem rendetlenkedik.
Módfelett elégedett vagyok a dolgok ilyetén alakulásával, a Shimano baklövését azonban nem tudom megbocsátani. Nem rendes dolog, ha egy alkatrész szeszélyes, mint egy vén… úrinő. Durván számítva egy évig keseríti az életemet, majd előzetes értesítés nélkül egyszerre csak megjavul.
Hiába mennek rendben a dolgok, többé nem bízom meg benne. Mert mi van, ha beüt a mennykő, és a szabadonfutó megint önfejűsködni kezd?
Egyébként nem volna a hátsó aggyal semmi bajom. Tízezer-négyszáztizenöt kilométert gurult, és még mindig nem kellett szabályozni a csapágyakat. Az igazsághoz tartozik, a szabadonfutó sem hagyott soha cserben, csak az idegeimmel játszott nagy ritkán, amikor megugrott.
Az ügynek, a boldog vég ellenére, azért lesznek következményei. Mindenképpen vásárolok egy új hátsó agyat (még nem tudom, milyen típusút), és fűzök egy új kereket. Legyen biztonsági tartalékom, ha beütne a kecskevész.
Szerkesztés vége

Erre ajánlom

Városi közlekedés, túrázás, hobbi MTB. Belépő szintű alkatrész, az alapszolgáltatásokat nyújtja elfogadható színvonalon. Komolyabb feladatoknak nem tud tartósan megfelelni.

Ennyiért vettem
3000
Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2011 kerékagy
Agykéreg
Shimano Altus hátsó 2011 kerékagy
Agytörzs
Shimano Altus hátsó 2011 kerékagy
Nyúltagy
13 olvasó szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

kbmpi avatar
143 vélemény
évi 4000-8000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 1998, 3 hónapig, 500-1000 km-en keresztül, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny
 • Szépen fut a Shimano Altus hátsó agy, amíg nem vársz tőle sokat, nem koszolod, nem vered-ütöd, karbantartod.
 • Nagyon halk finom kis racsnihangja van, szinte néma.
 • Olcsó, kazettás, tehát erősebb konstrukció, mint a jó öreg "szkrúonfrívíltájpháb".
Hátrány
 • Érezhetően hamar elveszti a felépített sebességet, nem egy perpetuum mobile, de azért a boltból két fordulattal hazavisz.
 • Igazából, mivel a helyén kezelem, és lazán használom, városi-rohangászós bringán, így nem is terhelem agyon, nem akarom kihozni a hátrányait... :) Talán ezért nem tapasztaltam?
Tapasztalat

Városban. Jó úton jó időben használom. Abban tökéletes. Nem tudom, hogy a "vízibiciklizést" mennyire bírná, vagy az erdei-hegyi használatot, nem arra találták ki, én meg nem szivatom kísérleti jelleggel.

 

Így meg tökéletes teljesítményt nyújt, hozza a 105-ös 1051-es színvonalát.. Azért a Tiagra már jobb, a campa agyak meg. Sokkal jobbak. : ) (ennek ellenére pl. a campa váltók nem.. pont)

Erre ajánlom

Városban próbáltam, oda jó. Mást nem garantálok.

 

három keresztre van fűzve rigida dpx19es felnikkel, sima dt rozsdamentes nem húzott küllőkkel.. erős.

Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 1998 kerékagy
Shimano Altus hátsó 1998 kerékagy
Szerinted hasznos?

horika avatar
121 vélemény
évi 0-1000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: nincs megadva, 6 hónapig, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

Halkan,szépen fut az Altus hátsó agy.Nem kotyog és nem ad ki fura hangokat,ami ebben a kategóriában előfordulhat.Viszonylag jó a porvédelme.Olcsó.

Hátrány

Nincs tárcsa rögzítési lehetőség.

Tapasztalat

Először én nyüstöltem,aztán átkerült a párom kerékpárjára.Semivel sem érzem rosszabbnak,mint a mostani deore agyamat,csak ez halkabb.

Erre ajánlom

városi,túra kerékpár

Csatolt képek
Shimano Altus hátsó kerékagy
Shimano Altus hátsó kerékagy
1 olvasó szerint ez NEM hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

mirage avatar
12 vélemény
évi több mint 8000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: nincs megadva, 1 évig, több mint 8000 km-en keresztül, virsli gumis/oútisként használtam
Előny

Kazettás kerékagy, olcsón...

Hátrány

Olcsó húsnak hig a leve...

Tapasztalat

Országútihoz kellett gyorsan agy, és csak ez a Shimano Altus volt elérhető sos-ben:D

Kihézagoltam 130as papucshoz, ezzel nem volt gond, 36lyukas verzió, jobb oldalt 18küllő 2kereszt, bal oldalt 9küllő radiál, az agyperemek nagyon jol birják a strapát, semmi repedés bal oldalt, pedig nem kimélem..:D....de viszont porvédelme kiválló, inkább a vizzel van gond, minden egyes szétszedésnél ömlik az agytestböl a viz...

A kazettatest max2havonta lelazul, nem tul kellemes szétkapni mindig és utánahúzni:(...

A kazettán lévő menet több mint fele leszakadt sorcserénél, pedig kevesebb mint 40nyuuujtonnal huztam meg a gyűrűt:(....viszont pozitiv hogy még igy is tart:D

A racsni már haldoklik...kazettatest aranyárban van ugyhogy sajna kuka lesz az agy...(fél évig szépen müködött, aztaán a hangja szünt meg ami annyira nem érdekelt mostpedig összevissza reteszel, indulasnal már 180fokos hajtokarfordulat utan kezd csak, sőt, van amikor tekerés közben is reccsenés után szalajt ami nem éppen biztonságos)...

1évet kibirt ez a Shimano Altus kerékagy, télen-nyáron...de sajna elmúlt....csapágyazás és agytest első osztályú, de a kazitest kaki...

Erre ajánlom

Ha gyorsan kell kazis agy, és ha margitszigeti bicós vagy:D

Ennyiért vettem
2000 technowellt:D
1 olvasó szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

annusgabor12 avatar
66 vélemény
évi 4000-8000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2008, több mint 1 évig, sima XC-sként használtam
Előny

jó kónuszok jellemzik eszt a kerékagyat

a porvédelem is egész jónak mondható

szép hangja van

 

Hátrány

gyakori szervízelés

nincs tárcsafék rögzítési lehetőség

gyenge minőségű anyagokból van az Altus hátsó agy

Erre ajánlom

csak a boltig meg visza

Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2008 kerékagy
Szerinted hasznos?

Nemfoglalt avatar
72 vélemény
évi 2000-4000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2009, több mint 1 évig, 4000-8000 km-en keresztül, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

Finoman és halkan szalad ez a Shimano kerékagy, még nem szedtem szét, de szerintem már nagyon ráférne.

Rögzítés jó, a tengely merevsége megfelelő.

Hátrány

Nincs tárcsarögzítési lehetőség.

Tapasztalat

Kapott már hideget, meleget, jófajta terepet, de szépen teszi a dolgát.

Erre ajánlom

Átlag felhasználástól a komolyabb terepig.

Ennyiért vettem
Gyári tartozék volt
Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2009 kerékagy
Szerinted hasznos?

Bia90 avatar
63 vélemény
évi 1000-2000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2009, 1 évig, 500-1000 km-en keresztül, sima XC-sként használtam
Előny

Teszi a dolgát. Olcsó és jó és szerintem szép is. Halkan forog, a porvédelem jó, a gyorskioldó működik. Különösebb karbantartást nem igényelt/ nem kapott eddig az Altus hátsó agy. Lehet ráférne? :

Hátrány

Nem tárcsakompatibilis.

Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2009 kerékagy
3 olvasó szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

Bence321 avatar
54 vélemény
évi 2000-4000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2010, több mint 1 évig, 4000-8000 km-en keresztül, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

- Fekete:)
- Masszív tengely

Hátrány

- A gyorszár lehetne fekete szintén
- Nincs tárcsa rögzítési lehetőség
- Hangyányit problémás kónusz állítás(lehet, hogy bennem van a hiba, nekem ez sose a kedvenc feladatom :))

Tapasztalat

Több, mint 5000 km-en keresztül használtam a Shimano Altus hátsó agyat, és nem volt vele különsebben gondom. Néha pár alig(csak közelről) hallható zizzenés, zörgés előfordult, feltételezem a nem túlbonyolított por és koszvédelem miatt - mindezek ellenére is ajánlom. Szépen reteszel, a kónuszt sem eszi.
 

Erre ajánlom

Város, túrák, enyhe terep

Ennyiért vettem
Biciklihez volt
Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2010 kerékagy
Szerinted hasznos?

barto avatar
46 vélemény
évi 2000-4000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2010, 3 hónapig, DH/Freeride arcként használtam
Előny
 • eddig nem volt vele semmi gond. alap karbantartást igényel csak.
 • porvédelem rendben, halkan forog
 • strapabíró, igénytelen,jó
 • a tengely mereven tarrt, igazából nem volt vele gondom
Hátrány

tárcsát nem lehet rárakni, más nincs nagyon. az ezüst szin nem tetszik annyira

Erre ajánlom

sport

Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2010 kerékagy
Szerinted hasznos?

Castor A. avatar
87 vélemény
évi több mint 8000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2008, 500-1000 km-en keresztül, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

Olcsó, nagy jók a futási tulajdonságai

Kevés karbantartást igényel

Nagyon halk

Hajtás ezen részével még soha nem volt problémám

 

Hátrány

Lehetne egy kicsit erősebb, meg könnyebb és tárcsás :D

Erre ajánlom

városban járkálni, könnyebb túrákra, haverokkal száguldozni

Ennyiért vettem
bringában volt
Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2008 kerékagy
Szerinted hasznos?

hhhhh avatar
147 vélemény
évi 4000-8000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2010, csak kipróbáltam, sima XC-sként
Előny
 • A csapágyak finoman futnak, jó minőségűek.
 • Átlagos felhasználáshoz a porvédelme is megfelelő.
 • Halk, az áráért megfelelő.
 • Nem kell gyakran tisztogatni.
 • Merev, megbízható.
Hátrány

Hátránya nincs.

Erre ajánlom

Városba vagy enyhe terepre.

Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2010 kerékagy
Szerinted hasznos?

Shineoto avatar
47 vélemény
évi 2000-4000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: nincs megadva, 500-1000 km-en keresztül, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

-nincs vele gondom

Hátrány

Egyenlőre még nem találkoztam hátrányával.

Tapasztalat

Kb 900km-t  tettem bele én, mivel használtan vettem, az előéletét nem ismerem, de biztos nem mai gyerek. És nem panaszkodik. Semmi gondom nincs vele. :)

Erre ajánlom

Bármire, egy bizonyos határig.

Ennyiért vettem
bicóban volt
Csatolt képek
Shimano Altus hátsó kerékagy
1 olvasó szerint ez NEM hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

Zsolti_XD avatar
11 vélemény
évi 0-1000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2009, több mint 1 évig, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

Finomk futás, menő design, eddig még jól bírja. Én városi bringázás+túrázgatásra használom, célnak megfelel. Megfelelő karbantartással szerintem sokáig bírja. 
Olcsó és jó minőség cserébe.

Hátrány

Még nem tapasztaltam.

Erre ajánlom

Város és túra.

Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2009 kerékagy
Szerinted hasznos?

dr.anonimus avatar
296 vélemény
évi több mint 8000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2007, 1 évig, sima XC-sként használtam
Előny

A kazettatest szépen reteszel és csendes, és a feltuningolt porvédelemmel már kint tartja a koszt. Kabantartás tekintetében 6 hónapja hozzá se nyúltam, de még mindig jó.

Hátrány

A csapágyak minősége egyenlő a 0-val a kónuszt megették. A tengely-el együtt cseréltem őket, azóta is darál, mert elcsezett az agy tevezése. Az eredeti "porvédő" elég sok nem oda illő dolgot beengedett.

Ennyiért vettem
bontottam ingyen kerékből
Csatolt képek
Shimano Altus hátsó 2007 kerékagy
1 olvasó szerint ez NEM hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

1-15 (22 vélemény)
Rendezés
 
fogaskoszorú (fokozat):

9/8/7


 
csapágyazás:

Kónuszos golyóscsapágy


 
villasaru távolság (mm):

135


 
furatszám:

32/36


 
típusszám :

FH-RM30


 
további információk:

Acél Patentszár-kar


Shimano logó

Shimano márka bemutatás

"Küldetés: A természet, és a minket körülvevő világ élvezete által elősegíteni az egészséget és boldogságot."

A Shimano-t 1921-ben alapította Shozaburo Shimano, és kezdetben kerékpár szabadonfutók gyártásával foglalkozott. Mára a globális kerékpárpiac 50%-át birtokló óriásvállalattá nőtte ki magát. Gyárt hajtás és fékrendszereket, kerekeket, pedálokat, országúti, hegyi és hibrid kerékpárokba, mindezt felhasználás szerint rendezett készletek formájában. Kínálatukban találhatóak kifejezetten kezdő és hobbikerékpárosok számára készült alkatrészek, illetve a versenyek élmezőnyét kiszolgáló rendszerek is.

A kerékpáros területen kívül horgász felszerelések és egyéb, pl. snowboard alkatrészek gyártásával is foglalkozik.

A Shimano márkához köthetőek, olyan kerékpár-történelmileg mérföldkőnek számító újítások, mint a pozícionált váltás (egy kattintással egy fokozat), a középrésszel egybeintegrált hajtómű, vagy a patentpedál (SPD). Hozzá fűzhető továbbá a hegyikerékpárok kifejlődésének egy fontos állomása, az első kifejezetten MTB szett, a Deore XT 1982-es piacra dobása is.

A Shimano mind a mai napig az elérhető árú magas minőség definíciója. Jelentős előnyt szerzett kezdeti ellenfelével a Suntourral szemben, és piaci pozícióját megtartotta manapság is az amerikai Sram előretörése mellett.

1-1 (1 kérdés)

Kérdések Statisztika
Bike Positive Country Disc hátsó agyhoz jók lesznek-e a küllőim?
2 válasz
utolsó: 2012. aug.
1-1 (1 kérdés)
Tedd fel technikai, beállítási, vagy vásárlási kérdésed bármely modellévű Shimano Altus hátsó termékkel kapcsolatban: