Spiuk 16MC 2021 kerékpáros cipő

1 vélemény véleményezd »
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[5]
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[5]
 • Modellév: 2021 (frissítve: 2021.03.)
 • Listaár: 442 Ft

HASONLÓ kerékpáros cipő TERMÉKEK1-1 (1 vélemény)
Rendezés

Tom77 avatar
33 vélemény
évi 4000-8000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2018, 3 hónapig, 0-500 km-en keresztül, sima XC-sként használtam
Előny

- Nagyon könnyű mivel carbon 30dkg, de ez a súly a párra vonatkozik, az előző spd cipőm cipőnként nyomott     ennyit. 
- Az ára a másik, de itt meg kell említenem, hogy 40000forint lett volna, de mivel ott vettem ahol már vásároltam jó párszor, plusz régóta ismerem a társaságot, én végül 30000 forintért tudtam elhozni, hozzáteszem nem volt mérethiányos, sérült vagy ilyesmi, de egyetlen egy darab volt belőle ebből a színből, és 62 ezerről volt negyvenezerre leárazva, na én ebből az árból is kaptam még -10 ezret, itt pedig azt mondom, ez így már bárhogyan is alakul mindenképp megérte nekem.
- A talp a kialakítása miatt, hosszabb távú járásra ugyan nem igazán alkalmas, de azért az előnyhöz kerül ez a rész, mert van hozzá két stopli és egy spéci szerszám is amivel ezt felrakod, ezután már lehet benne közlekedni, de azért ez a cipő nem túrázásra vagy sétálgatásra van, igazán ebben tekerni tudsz járni nem igen, de a gesztust és a próbálkozást értékelném itt, hogy a stopli talán ha emiatt is, de tartozék volt.
- A racsni vagy boa kinek hogy, elképesztően könnyen kezelhető és a damil erősnek mondható, emiatt a keményebb húzásokat is simán kibírja, max a lábfejed fog benne fájni ha túlhúzod, de akkor sem szakad el!
- Írhatnám, hogy sokféle színválaszték létezik, amikor van belőle akkor igen, sajnos épp akkor nem volt sem fehér sem semmilyen, amikor én voltam a boltban de tény, hogy jó pár színválasztékkal rendelheted ha van türelmed hozzá kivárni, mire lesz a méretedben..

Kényelmes és mereven tartja a lábat, a kioldás az ellenkező irányú racsniforgatással érhető el, ezen a típuson nincs kis kar vagy pöcök, egyszerűen visszafelé tekered a leoldáshoz, magától ez sem old el vagy tekeredik visszafelé szóval megbízhatóan és jól működik.
- Plusz két fok alatt, ezt is érdemes kamáslival használni, de amúgy nagyon korrekt bélés van benne, szóval   vastagabb zoknival simán mehetesz vele hidegben is.
- Jól szellőzik, a vízállóságáról nem tudok nyilatkozni, mert olyan élményem még nem volt vele, két hónapja próbálgatom mindkét bringámon..

Rendkívül puhán kapcsolódik és jóval finomabb a mozgása, egy kis lehellet is elég neki a leoldáshoz, szóval ebben a tekintetben is maximális pontszámot kapja nálam.
Mászásnál is érezhető némi kényelmesség, nem véletlenül versenyzésre használt cipő, eredetileg a spiuk elég komoly szinten jelen van a kerékpáros versenyvilágban és nemcsak a spanyoloknál..

Tisztíthatósága megfelelőnek mondható, egy alkalommal került erre sor nálam eddig, a borulást követően, jól boldogultam vele otthon, sajnos a carbonborítás megkarcolódott, az már olyan is marad,
de hát az már ugye az én hülyeségem volt, hogy alig két hónap alatt ezt a részt is sikerült felavatnom..
A talpbetét amit beleraktak kiváló, szerintem ennyi pénzért az ilyesmi gondolom már alap..

 

Hátrány

Sajnos két hónapnyi használat után már egy kisebb boruláson túl vagyok vele, így fel lett avatva a cipő is, és azt kell mondjam picit többet vártam, nem estem ugyan nagyot, de nem oldott le esésnél, erről persze nem a cipő tehet, a lényeg, hogy a súrlódástól és a súlyomtól az oldalát már picit az aszfalt elkapta, a talpa semmiképp sem mondható tartósnak, sajnos eléggé sérülékeny.

Itt meg kell említeni, hogy egy ilyen cipő egy versenyt szokott kibírni azoknál ahová tervezik, igazán tartós darab azoknak lehet, akik tényleg nagyon vigyáznak rá és szinte soha nem borulnak vagy esnek el, persze biztos vannak ilyenek is.

A másik amit mondanék róla, hogy ez a carbon azért nem az a carbon amit az űrkutatásnál vagy pedig a repgép gyártásnál használnak, ez egy olyan ipari változata a carbonnak, ahol igazi tartósságról nem igazán beszélhetünk..

Sokféle gyártástechnológia létezik, párat tévéből már magam is láttam, maradjunk annyiban, hogy 4-500 euro alatt nem igen lehetne megkapni ezt a cipőt, ha több évre készült volna..
Vigyázni kell rá, és minden menetnél nagyon oda kell vele figyelni, ha azt akarod, hogy behozza az árát, még akkor is, ha jóval olcsóbb azoknál, mint amiket komolyabb versenyeken használnak..

Tapasztalat

Amúgy amit én tudok róla, ezt a típust konkrétan még pár éve a la vuelta-n is használták, szóval nem a gagyi kategória, bár szerintem azok a cipők ált egy limitált széria, az meg egy másik dolog, hogy mi kerül ezekből a cipőkből ennyiért a kerékpárboltokba..

Erre ajánlom

Túrázásra mindenképp és hosszabb tekerésekre, nagyon jó kis darab, ami könnyű és igen mutatós is, a társaival szemben pedig nem is drága, ami alul felül boás kialakítású, ott nagyon körül kell nézned,
hogy egyáltalán kapj valamit ugyanennyiért, ami hozza ezt a szintet.
Nagyon kényes holmi, nyilván ha valami robosztusabb darab lenne, jobban bírná a strapát, mikor ezt a cipőt  választod, ne feledd majd, hogy ez a cipő három-négy komolyabb esés után minimum ha nem is kuka, de cseréssé válhat bőven akár idő előtt..
Van rá két év gari, de ha te voltál béna arra nyilván nincs, szóval óvatosan vele, nem vitrin kategória, de azért ha rosszul jön ki a lépés, simán elfáradhat..

Ennyiért vettem
30000
Csatolt képek
Spiuk 16MC 2018 kerékpáros cipő
Spiuk 16MC 2018 kerékpáros cipő
Spiuk 16MC 2018 kerékpáros cipő
5 olvasó 60%-a szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

1-1 (1 vélemény)
Rendezés
 
méret:

37-42


Tedd fel technikai, beállítási, vagy vásárlási kérdésed bármely modellévű Spiuk 16MC termékkel kapcsolatban: