Sigma ROX 11 GPS km óra/óra

2 vélemény véleményezd »
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[5]
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[4.5]
 • Modellév: 2017 (frissítve: 2017.04.)
 • Listaár: 99.990 Ft

Sigma kerékpár komputer tartozékok
5.000 Ft
új árához képest: -95%

HASONLÓ km óra/óra TERMÉKEK1-2 (2 vélemény)
Rendezés

sabrinho avatar
6 vélemény
évi 1000-2000 km-t teker
[ az olvasók 84%-a szerint ez egy hasznos vélemény ]
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2017, 4000-8000 km-en keresztül, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

Sokat gondolkodtam, mielőtt órát választottam, minden tesztet, fórumot átnéztem. Az olcsó órák szoftverének stabilitásától féltem (volt rossz tapasztalatom appokkal, kapcsolódással). Az elérhető Garmin edzésfunkciói nem tetszettek, meg túl nagy is volt nekem. A hasonló Polar nem navigál, meg nem is tetszett. A leírások alapján ez kellett nekem...

Tapasztalatok a megvétel után:

Pont jó méret. Látni mindent, de nem bumfordi.

Minden nekem szükséges funkciót tud, remekül testre szabható. Ismeri a Strava szegmenseket. Jól összerakott cucc. Akkumulátora jól bírja, gps-e pontos, gyors.

Update: tapasztalatok 3 év, meg vagy 5000 km. után.

Az akksi ugyanolyan, mint újkorában. Egész napos túrákat simán viszi. Nagyon informatív a rendszer, stabil a kapcsolat. A szoftverfrissítésekkel a telefon kapcsolatot is javították. Még mindig nem tudok jobb órát számomra (bár igaz, hogy a nagy lapát méretű, mobilra hajazó órák nekem idegenek). Ez mindent tud, ami kell és kompakt.

Mivel belekezdek az MTB-zésbe, kipróbáltam a navi funkciót, hogy ne tévedjek el majd a földutakon. Nagyon egyszerűen használható, letisztult cucc, bár kicsit szokni kell. A sűrű utcahálózatok esetén nem minden egyértelmű. De szvsz ez erdőben nem fog problémát okozni...

Hátrány

A Strava szegmens nézet nem átalakítható. De ez szőrszálhasogatás:) 

Nem lehet egyszerűen váltogatni a strava szegmens automatikusan bejövő nézetének on/off állapota között (vagy én nem jöttem rá, hogy lehet).

Update: Sajnos a Strava live segment feltöltésének lehetőségét kivették az appból, így már valóban csak live, fizetős Stravával és internettel elérhető a szolgáltatás. Kár, szórakozni jó volt.

Tapasztalat

Az eddigi órámhoz képest ég és föld, mind szolgáltatásban, mind pedig stabilitásban, szoftver támogatottságban.

Erre ajánlom

Edzeni, kirándulni, Stravázni...

Ennyiért vettem
60000 (külföldről)
19 olvasó 84%-a szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

Kocolle avatar
14 vélemény
évi 4000-8000 km-t teker
[ az olvasók 97%-a szerint ez egy hasznos vélemény ]
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2017, több mint 1 évig, 4000-8000 km-en keresztül, virsli gumis/oútisként használtam
Előny

Hihetetlenül szép,és praktikus computer. Kompatibilis,mind a Samsung telefonommal,mind pedig a win7-et futtató számítógépemmel is!! A SigmaLink,és a Data Center 5. szoftverek hihetetlenül részletesen kivesézik a teljesített edzés minden adatát!! Igaz még csak 3 hete használom,de amint kiderül valami pro-kontra azt rögzítem ide ahogy eddig is tettem! A jeladók profi módon ANT+-al kommunikálnak a szerkezettel,illetve a mellkas jeladó és a telefon esetében a Bluetooth-al is elboldogul a szerkentyű. A felszerelése kb 10 percet vesz igénybe,és szerintem a felhasznált anyagok is sokkal jobb minőségűek,mint az eddigi Sigma óráimnál. Ez mondjuk jövő ilyenkorra ki fog derülni. A kijelző 6 fő ablakból áll,melyeket a Data Center segítségével bár hogy átszabhatunk,vagy akár le is tilthatjuk,ha nem kell mind a 6 ablak!! Nagyon gyorsan leáll,és elindul az automata start-stop. A GPS jelet kb 1/2 percen belül mindig megtalálja!! Pontosan mér szintet is,ha már sikerült bekalibrálni valahogy!! Iszonyatos mennyiségű adatot tud tárolni,ha esetleg nem kerülünk gép közelbe valamiért.Kijelzi %-osan az akku töltöttségét ami nagyon hasznos tud lenni,ha messzebbre megyünk.Nekem 2-3 óra tekerés után,még 80%-on van a töltöttsége.Wattmérésre is tökéletesen alkalmas,ha van hozzá jeladó ketyere.Nekem nincs,és nem is lesz,mert csak hobbi kerékpáros vagyok.A pulzust,pedálfordulatot jel vesztés nélkül tökéletesen méri!!

Hátrány

NINCS BENNE STOPPER!!!! Ha letöltjük az edzéseinket,és kitöröljük a computerből is,akkor nem tudjuk mennyit mentünk az adott évben!! Nem jelzi,és nem méri sehol,csak a Data Centerben,de ha elfelejtünk letölteni minden edzést akkor ott is fals adatot kapunk!!Nem is értem hogy egy alapvetően fontos funkciókat miért hagytak ki belőle?? Van ugyan körszámláló,amit kb 2 hét alatt tudtam felfedezni,de az nem ugyan olyan!! A kezelő felülete elsőre,sőt másodszorra is nagyon bonyolultnak tűnik,de szerintem pár hónap alatt megszokható.Sajnos a kapott használati utasítás nekem szinte használhatatlan!!! Youtube-ról lestem le egy Lengyel sráctól,hogy hogyan is kell a Data Centerrel beállítani az órát!! Már majdnem visszavittem,hogy kicseréltessem egy ROX 10-re!!!Magyarországon SENKI nem tudott segíteni abban,hogy mit és hogy kell beállítani,pl. a magasság kalibrálása is megér egy misét,ha az ember nem a Sigma-nál dolgozik!!  Ha már tudjuk a folyamatot akkor pofon egyszerű,de amíg oda eljutunk kell inni néhány nyugtató sört!!!Nevetséges az USB kábel amit adnak hozzá!!8cm!!Még jó,hogy van egy rakat telefonom,és mindegyikhez járt hosszabb drót.A dőlésszöget felfelé simán méri,de lefelé van hogy a rövidebb meredekeket nem méri,mert túl gyorsan ereszkedünk le!!Pl felfelé 11%-nak méri helyesen,de ez csak kb.20-30m lefelé viszont csak 8%-nak,mert 5mp alatt átsuhanunk a részen!! De ennyivel,még bőven jó a szerkentyű!! A második edzésemen megbolondult a szintmérő része,és 3300m-re ugrott,és ott is maradt,míg a gyári adatokat vissza nem töltöttem bele!! Azóta jól mér mindent!A magyar forgalmazót nem lehet elérni,mivel nincs telefonos elérhetősége!!Csak a kereskedőket lehet zargatni,de mivel kb 5 ilyen órát adnak el évente az országban,szinte senki nem tud segíteni semmit!! Aki jó Angolos annak van némi előnye,de akkor is beletelik némi időbe míg kibogozzuk az óra használatát!! Mondjuk ez annak is köszönhető,hogy embertelen mennyiségű adatot tárol,és ha beállítjuk,meg is jeleníti.A Német Sigma-nál nagyon korrektek,mivel minden kérdésemre szinte azonnal válaszolnak,és volt amit általuk sikerült megoldanom!!SAJNOS A TEGNAPI NAPON ISMÉT LEÁLLT A MAGASSÁG,ÉS DŐLÉSSZÖG MÉRÉSE!!! Szinte pontosan azon a helyen ahol a múltkor is,és most is 2300m körülre ugrott az érték,a dőlés pedig 0-ra,bár hol is mentem!! Találkoztam az egyik barátommal aki mesélte,hogy az Ő Garminja,is el szokta ott veszíteni a jelet pár pillanatra,de aztán megy tovább gond nélkül,csak lenulláz minden mért adatot !! Tegnap frissítettem a Fimware-t,hát ha ez megoldást hoz a dologra,és jövő héten ha az időjárás is engedi,megint elmegyek arra!! Ha akkor is rossz lesz akkor csere!!

 

Mióta a szerkezet 2x is megadta a magasság mérési funkcióit,már megtettem újabb 100km-t.és tökéletesen működik.Gyanítom,hogy a Bakonyban valahol valamilyen katonai cucc lehet ami így összekuszálja a szerkezetet,és a barátom Garminját is!! Hét végén újra Kab-hegy majd kiderül mit mér a szerkentyű!!

 

Na!! Úgy tűnik,hogy a Firmware frissítés jót tett a szerkezetnek,mert ma újra elkerekeztem az ominózus helyre,és nem ugrált a magasság!! Remélem így is marad,mert ha igen akkor bátran merem ajánlani a ROX-ot!:-)

2017.09.14.

Eddig tartott az örömöm!! Megint eldobta a magasságot,és megint a Bakonyban,és újra +2000m-el mért többet.Utána nagy nehezen ott helyben visszaállítottam,és otthon újra frissítettem az agyát!! Én azt hiszem öreg vagyok már állandóan frissítgetni egy cuccot,így ha még egyszer eljátssza ezt a dolgot akkor megy vissza garanciába a francba!!Ehhez kissé drágállom!!:-(

 

 

 

Tapasztalat

Elsőre! Nagyon jól összerakott,nagyon jó anyagokból készült,még téli kesztyűben is nyomkodható termetes gombok.Jól látható kijelzővel rendelkezik aminek a kontrasztját ,és a világítás fényerejét is nagy mértékben lehet szabályozni. A tartóból tuti nem esik ki,mert még belepattintani is nehéz egy picit!! Később nem tudom mennyire fog elkopni,mivel a műanyag a műanyagba csatlakozik súrlódásos úton.És nagyon szép készülék!! Ez nekem fontos,másnak lehet hogy mellékes.A használatát NAGYON szokni kell!!! De utána szerintem csak ilyet akar majd venni az ember,már ha beválik.Nagyon drága,de én természetesen okosban szereztem be egy kinti forrásból,ezért is ennyi az ára,de garancia az azért van rá!!

Minden időjárási körülmény közepette jól lehet látni a kijelzőt,még háttér világítás nélkül is.Azzal meg aztán éjszaka is simán olvasható a kijelző.

A T TLap funkció nem tudom mit jelent,de ez helyettesíti benne a stoppert! Egész jó.A számítógépes szoftveren kis zászlócskák jelzik,mikor indítottam,és meddig mért a szerkezet,és ha a kis zászlókra klikkelek akkor nagyon sok adat ugrik elő az adott szakaszról!!

2017.05.18.

 Most már valószínűsíthető,hogy a regi Firmware okozta a magasságvesztés hibát,mert azota többször is jártam arra de semmi gond a szerkezettel. Sőt Kab-hegyet is megjártuk 2x is de ott sem volt problémám vele.

Viszont arra figyelni kell,hogy 30% töltöttség mellett kb.75km-t lehet vele megtenni!!Nekem 90-et sikerült,de nem volt rajtam a mellkasi jeladó,így gondolom kevesebbet fogyasztott a szerkentyű! Miután nullára merült 1.5 óra alatt töltötte fel a számítógépembe csatlakoztatott USB tápkábel. Újra próbálva 60 km és kb 150perc tekerés a mellkasi jeladóval együtt 20%-al csökkentette a töltöttséget.

És a teljes lemerítés óta teljesen jól méri a dőlésszögeket is!!Nem tudom miért de így van!!

A kijelzőt szerintem érdemes, a rider 40 éves életkora felett úgy beállítani,hogy 3-4 adatot jelenítsen meg egy ablakban,mert ha sok van akkor nagyon bele lehet keveredni,és nem is látni annyira,hogy mi, mi is!! Amúgy tökéletes a kijelzője,és ha valaki memorizálni tud 30 kis ablakot akkor bátran be lehet úgy is állítani.

2018.05.01.

Na megadta magát a kommunikáció a számítógéppel!! Minden eszközöm tökéletesen csatlakozik a géphez,de sem ez az óra,sem a ROX 9.1 nem hajlandó egyik porton sem csatlakozni!! Az eszköz nem rendeltetés szerű működésére hivatkozik a gép! A telefonnal bluetooth-on tökéletes a kapcsolat,de sajnos onnét sem frissíteni,sem szerkeszteni nem lehet az órát!! A gépemet nem akarom formázni,mert 2 nap mire minden elindul rajt,már ha elindul! Úgy hogy várok amíg megadja magát megint a magasságmérője,és akkor lépek valamit.

2019.09.05.

Az óra még mindig pontosan mér mindent,de a laptoppal a kommunikáció végleg kútba esett. A telefonnal kisebb bakiktól eltekintve szépen teszi a dolgát. Az akku még 6-8 órát simán kibír pedig van benne üzemóra rendesen! A gombok borítása teljesen jó,a kijelző tűéles,és karcmentes pedig 2 éve nyúzom.Igaz esőt nem nagyon látott,de abban a kevésben még nem ázott be!

Múltkor majdnem vettem Páromnak egy Bryton órát,de azt még a telefonunk sem ismerte fel egyáltalán!:-( Így Ő is Sigmát kapott ami azóta is tökéletesen üzemel,és jóárasítva is volt a Decathlonban!

 

Erre ajánlom

Egyenlőre még nem ajánlom,mert ahhoz kevés a tapasztalatom!! Majd ha lesz számottevő érv mellette akkor ide is írok valami használhatót!!

Most hogy már majdnem tudom használni a ketyerét,tényleg ajánlom annak aki olyan elvetemült,hogy ennyit áldoz egy computerre!! Ez MINDENT mér,és majd minden adatot el is lehet menteni vele a szoftvere segítségével!!

2019.09.05.

 Mindent át lehet pillanatok alatt tölteni az éppen kedvenc sport app-ra. Tehát max 5-8 órányi tekerésre teljesen alkalmas.

Ennyiért vettem
85000
Mért tömeg
70 g
Csatolt képek
Sigma ROX 11 GPS 2017 km óra/óra
Sigma ROX 11 GPS 2017 km óra/óra
Sigma ROX 11 GPS 2017 km óra/óra
32 olvasó 97%-a szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

1-2 (2 vélemény)
Rendezés

Funkciók

 
aktuális sebesség:

igen


 
maximális sebesség:

igen


 
átlagsebesség:

igen


 
összehasonlító sebesség:

igen


 
aktuális edzés idő:

igen


 
összes edzés idő:

igen


 
aktuális megtett út:

igen


 
összes megtett út:

igen


 
programozható távolság számláló:

igen


Szolgáltatások

 
dátum:

igen


 
óra:

igen


 
hőmérséklet:

igen


 
automatikus elindulás/leállás:

igen


 
kettős kerékkerület beállítás:

igen


 
tempó nyíl:

igen


 
további információk:

Szett, vagy csak szimpla komputer, a ROX 11.0 GPS mindent tud! ANT+rendszerrel pedálfordulat-mérőt, pulzusmérőt, wattmérőt és a pontosabb sebességkijelzés érdekében sebesség jeladót is párosíthatsz az eszközhöz. Elektromos váltóval rendelkezők az akkumulátor töltöttségéről, az aktuálisan használt áttételekről és azok arányáról is információt kaphatnak a teljesen személyre szabható kijelzőn. Navigáció, Strava szegmensek, már szinte természetes funkciók a top ROX-ban. A szett tartalma: komputer, konzol, kábel, Data Center, pulzus-jeladó, R2 Duo Combo sebesség/pedálfordulat-jeladó + mágnes.

Akkutöltöttség (%): • Átl. seb.: • Átl. seb. fel: • Átl. seb. le: • Átnevezhető waypoint-ok: • Barometrikus magasságmérés: • Dátum: • Digitális iránytű: • Edzésidő: • Edzésidő felfelé: • Érkezés idő: • Háttérvilágítás: • Hőmérséklet: • Idő: • Idő érkezésig: • IPX7 vízállóság: • Körfunkciók : • Magasság: • Magasság grafikon: • Mászás (m): • Max. magasság: • Max. seb: • Sebesség: • Strava live segments: • Távolság érkezésig: • Távolság felfelé: • Távolság lefelé: • Távolság: • Track view: • ANT+: • HR funkciók: • Kalória: Pulzus alapon Log kapacitás (óra): 1000 Pedálfordulat funkciók: • Shimano Di2: • SRAM eTap: • Testreszabható edzések: • Wattmérő funkciók: •


Sigma logó

Sigma márka bemutatás

A német Sigma márkanév főleg kerékpáros óráiról ismert. Sebességmérő computerek és pulzusmérők egyaránt elérhetőek a cég palettáján, de kerékpáros lámpákat, világítás rendszereket is kínálnak. Első kerékpáros km órájuk 1982-ben került a piacra. Méreteiben, küllemében és tudásában jelentősen elmaradott volt a mai apró, praktikus és sokat tudó óráknál, egyesítette azonban az akkori szokványos tachométerek előnyeit a pontos adatrögzítéssel.

A hegyikerékpározás megszületése új utat nyitott a kerékpározásban. A bringa már nem csak egy egyszerű közlekedési eszköz lett, hanem egy sporteszközzé és örömforrássá vált. Azóta is sok változáson ment keresztül a bringás ágazat, úgy az igények, mint a felszerelések, stílusok terén. A Sigma számára ez egy kihívás, melynek felkészülten áll elébe. A fejlesztésez nem csak a saját, de a felhasználók tapasztalatait is felhasználják, hogy válaszolni tudjanak az igényeikre.

Ez a kulcsa annak, hogy a Sigma mindig a piacon elsőként tud újdonságokkal előhozakodni, legyen az akár egy új elemes lámpa koncepció, funkciókban gazdag pulzusmérő, vagy egy vezeték nélküli kerékpáros computer.

1-1 (1 kérdés)

Kérdések Statisztika
Sigma ROX 11 GPS
2 válasz
utolsó: 2018. jún.
1-1 (1 kérdés)
Tedd fel technikai, beállítási, vagy vásárlási kérdésed bármely modellévű Sigma ROX 11 GPS termékkel kapcsolatban: