VDO M3.1WL km óra/óra

1 vélemény véleményezd »
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[5]
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[4]
 • Modellév: 2019 (frissítve: 2019.03.)
 • Listaár: 18.990 Ft

HASONLÓ km óra/óra TERMÉKEK1-1 (1 vélemény)
Rendezés

rcs2003 avatar
78 vélemény
évi 4000-8000 km-t teker
[ az olvasók 86%-a szerint ez egy hasznos vélemény ]
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2018, 3 hónapig, 500-1000 km-en keresztül, sima XC-sként használtam
Előny

-Könnyű beállítani, könnyen megtanulható a kezelése, két gombos megoldással a funkciók előre-hátra léptethetőek, nem kell végigzongorázni mindet ha az előzőre akarsz visszaváltani

-Jó funkcionalitás egy hobbibringásnak, sík terepre (magasságmérés nincs)

-Van benne hőmérséklet szenzor, ami elég pontosnak bizonyult.

-Vehetsz hozzá külön pedálfordulat szenzort ha szükséged van ilyesmire

-Külön két kerékpárt is tud kezelni, automatikusan felismeri melyikre van épp rárakva

-Kicsi és jól mutat

-Beállítható időintervallumban kapcsolja be a háttérvilágítást.

-Beálíltható ODO érték

-Elvileg elemcserénél arra a rövid időre nem felejti el az adatokat, ezt még nem próbáltam de elhiszem hogy így van. :)

Hátrány

-Egy hónapig használtam, aztán egyszerűen elvesztettem menet közben, egyszer odanéztem a krmányra és már nem volt ott. Másfél órán át bolyongtam az erdei avarban de nem lett meg .... sajnos a bajonett zár sem véd minden ellen. Most van egy jeladóm és egy konzolom ami magában semmire sem jó.

-Kissé drága volt, pedig akciósan sikerült megcsípni. Tekintve hogy elvesztettem, így már mondhatom hogy rohadt drága mulatság volt.

-Ahogy más VDO óráknál is olvastam, ennél is fennáll hogy nagyon könnyen sérül a kijelző felülete, nagyon kell rá vigyázni. Egy karcot már összeszedtem és fogalmam sincs, hol és mikor...

-Sikerült egyszr úgy rátekergetni a külső akksis lámpám hosszú vezetékét a stucnira hogy a lámpa mikor be volt kapcsolva megzavarta a jelátvitelt és az óra azidő alatt nem mért semmit. Eltelt vagy 20 perc mire rájöttem hogy mi okozza a problémát... viszont azóta máshogy vezetékelek és üzembiztos az óra!

-Elég nagy bumli méretű a jeladó, de ezzel ki lehet békülni.

-A háttérvilágítása olyannyira gyenge hogy tök sötétben is jól rá kell sasolni hogy lássam mit ír ki éppen... valószínűleg az volt a koncepció hogy ne zavarja meg egy cseppet sem a bringás látását ha ránéz és utána vissza a sötét útra, de szerintem ezt a fényerőt mégis jócskán alulméretezték.

Tapasztalat

Összességében jó kis mérőeszköz, maga az óra tényleg elég kicsi, határozottan rögzül a tartókonzolon. Egy hónapja használom, bevált. Van két fura funkció, a section meter és a navigator amiket nem igazán értek hogy mire jók, valahogy szakaszolni lehet velük egy útvonalat de egyelőre nem láttam értelmét hogy ezzel vacakoljak. Van még benne stopper funkció. Ezt sem jellemző hogy használnám :)

A tömeg mezőben csak az óra tömege szerepel, szenzor és rögzítőkonzol nélkül. Azért csak 4 répa az ötből, mert tényleg drága a tényleges tudásához képest. Volt egy átmeneti kényszermgoldásom, egy Tescóban 1500Ft-ért vásárolt órát használtam egy hónapig, ugyanezt tudta, azzal a különbséggel hogy pedálfordualt mérés, két kerékpár kezelése nem volt elérhető mert vezetékes óra volt, viszont nagyobb kjielzővel és erősebb háttérvilágítással bírt. Bár elem nélkül elfelejtett rögtön mindent. Ez a VDO óra viszont tényleg megbízható minőségnek mutatkozik, ami nagyon fontos számomra. Nincs annál rosszabb amikor véletlenül leejtem a szoba szőnyegére az órát és elfelejt minden adatot. Ugyanis így jártam a Teszkós órával. Nem ült benne túl stabilan a gombelem... :)

Update 2019.04. Egy rázós és kalandos erdei ösvényes tekerés alkalmával elvesztettem. Mentem, küzdöttem a természetes és a mesterséges akadályokkal majd egyszer fél óra múltán ránéztem a kormányra hogy lássam hány óra van és nem volt a konzolon... azóta sem lett meg pedig utána még többször is visszamentem keresni... szóval legközelebb vagy részigszalagozom az órámat, vagy valami rikítós neonszínűt veszek amit meglátok később az avarban is...

Erre ajánlom

Alapvető információk megjelenítésére, nagyon egyszerű módon edzegetni. Hőmérő gyanánt is.

Ennyiért vettem
13990
Mért tömeg
21 g
Csatolt képek
VDO M3.1WL 2018 km óra/óra
A szett
VDO M3.1WL 2018 km óra/óra
Az óra
VDO M3.1WL 2018 km óra/óra
A szenzor
7 olvasó 86%-a szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

1-1 (1 vélemény)
Rendezés

Funkciók

 
aktuális sebesség:

igen


 
maximális sebesség:

igen


 
átlagsebesség:

igen


 
összehasonlító sebesség:

igen


 
aktuális edzés idő:

igen


 
összes edzés idő:

igen


 
aktuális megtett út:

igen


 
összes megtett út:

igen


 
programozható távolság számláló:

igen


Szolgáltatások

 
háttérvilágítás:

igen


 
óra:

igen


 
hőmérséklet:

igen


 
tempó nyíl:

igen


VDO logó

VDO márka bemutatás

A VDO kerékpár computereket az 1999-ben alakult a független Cycle Parts cég gyártja, mely átvette az anyacégtől a gyártási és fejlesztési jogokat. A vállalat székhelye Frankfurttól 100 km-re, Landauban található.

A VDO kínálatában többféle alapfunkciós kerékpár sebességmérő, valamint pulzus- és magasságmérővel is kombinált modellek találhatóak, vezetékes és vezeték nélküli kivitelben egyaránt. A márka minden termékére 5 év garancia vonatkozik. 2000-ben a cég átformálta forgalmazói hálózatát, mely révén azóta már 50 országban elérhetőek a VDO kilométer órák.

A cég több kerékpáros csapatot, és élversenyzőt részesít támogatásban. Köztük van a Merida Multivan Team, mely a világ legsikeresebb csapata: olimpiai arany és ezüst, valamint világbajnoki győzelmek fűződnek két legismertebb versenyzőjük, Gunn Rita Dahle és Jose Hermida nevéhez. A VDO a Team Fiat Rotwild csapatot is támogatja, akiknek 11 versenyzőjük van DH, 4X, FR Marathon és XC szakágban, melyekben komoly sikereket is érnek el.

Szponzoráltjaik közé tartozik a Jhonny-Triathlon Team is, mely a legjobb olasz triatlon csapat, és legismertebb versenyzőjük Sebastian Pedraza; valamit Edith Niederfriniger aki a világ legjobb triatlonista-női közt van.

Tedd fel technikai, beállítási, vagy vásárlási kérdésed bármely modellévű VDO M3.1WL termékkel kapcsolatban: