Bryton Rider 310 km óra/óra

2 vélemény véleményezd »
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[4.5]
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[4.5]
 • Modellév: 2018 (frissítve: 2018.08.)
 • Listaár: 29.990 Ft

HASONLÓ km óra/óra TERMÉKEK1-2 (2 vélemény)
Rendezés

Tom77 avatar
33 vélemény
évi 4000-8000 km-t teker
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2017, több mint 1 évig, 2000-4000 km-en keresztül, sima XC-sként használtam
Előny

Nagyon jól leolvasható adatok, rengeteg funkció, én a közel nyolcvanból igaz mindösszesen négyet használok, illetve ezek miatt döntöttem anno mellette.
- Szintkülönbség
- Megtett út
- Pontos adatok, ezt persze bárki ellenőrizheti, akár úgy is, hogy gyalogosan viszi el egy kirándulásra..
- Nem igényel külön beállítást használat előtt, saját magát kalibrálja, nincs sem szenzor sem visszajelző, a konzolt feldobod a bringára, lehetőleg a stucnit válaszd, ha nem akarod az első borulásnál elhagyni, szóval felrakod a konzolra és bekapcsolás után egy két percen belül, mindent mér..
- Sokféle kijelzőkiosztás létezik, ha jól emlékszem talán nyolcféle variáció van attól függően, hogy lapozás nélkül mely adatokat szeretnéd folyamatosan látni..
- Az idő és a megtett út kombinációja mindig alapnak fent van, a többit tetszés szerint rakosgathatod..
- Összesített km-adatok, illetve ami még nekem nagyon bejött, hogy megállíthatod egyetlen gombnyomással az utadat, mondjuk ha pihenni térsz, vagy valahová megérkezel, addig áll az idő és a távolság funkció is, majd miután újra folytatod az utad, szintén egy kattintással aktiválod amikor folytatod mondjuk visszafelé mégy vagy tovább előre ugyanonnan fogja folytatni a mérést ahol megállítottad..

Talán ez a három alapnak mondható funkció már elegendő egy kezdő bringás túrázónak, hogy ezt a kis hasznos kütyüt válassza, hozzáteszem nem ismerem a többi órát, de 23>ezerért nálam mindenképpen jól vizsgázott.

Három napot töltés nélkül simán kibír, többszöri napi használat mellett, ami mindenképp komoly dolog, gondolom elég komoly aksija van, mert eddig még sosem hagyott cserben..

Még egy érdekesség, nekem több mint egy éve megvan, de a kezelése olyan egyszerű, mint egy régi vágású nyomógombos telefonnak, szóval ha nem vagy agysebész, akkor is jól elboldogulsz majd vele..


 

 

Hátrány

Talán annyi, hogy ebbe még nincs nyomkövetés funkció, de akinek szükséges az az 530>astól már azt is megkapja, igaz majdnem kétszer ennyiért, én nem ragaszkodtam hozzá mivel, ha bringával túrázni megyek, azt többnyire belföldön teszem, itt pedig marha rendesek a vidéki emberek és simán segítenek neked térkép és nyomkövetési funkció nélkül is, csupán kérdezni kell.. '_'

Tapasztalat

Nem fogom leírni mi mindent tud ez a kis szerkezet, én a túlnyomó részét nem is használom ki, megvétel után ezt azt beállítottam rajta, kijelzővilágítás ilyesmi, de azóta is minden úgy megy vele ahogyan kell, szóval akinek egy letisztult és normálisan kinéző megbízható és nem utolsó sorban olcsó kütyü kell, annak mindenképpen azt javaslom, hogy valamelyik bryton>órát nézze ki magának, de az 530>tól felfelé már itt sem igaz, hogy a legolcsóbb lenne,
ár/értékarányban, a 300, a 310 és a 330>as olcsó a többi bryton már pont annyival drágább mint amivel többet is tud, de ezeket véleményem szerint, nem alkalmi túrázók veszik.

Erre ajánlom

Elsősorban mint fentebb írtam, megbízható és olcsó, ár/értékaránya nagyon jónak mondható, sőt kis szerencsével 22-23 ezer alatt picivel, már hozzá lehet jutni, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az újak nyomják lefelé a régebbi kiadások árait és nem arról van szó, hogy nem éri meg az árát, mindenképp nézzen körül a piacon az, aki ilyesmit szeretne venni, bár konkrétan a 310-akkor is megér ennyi pénzt, ha csak néha mennél hosszabb bringás kirándulásra.

Én nem kértem hozzá pulzus és fordulatszámmérőt, mert egyiket sem használtam volna ki, de nem is jár alapon mellé, ha ezek vagy külön konzol kell hozzá, azt pár ezer forint felár ellenében lehet hozzá beszerezni.

Jó pár alkalommal vittem el gyalogos kirándulásra is, ilyenkor bekapcsolva a pozicionálást követően, ugyanúgy mér mindent feltéve, hogy mozgatva van, bakancsos kirándulásnál jól jöttek felvidéken a szintadatok, de volt hogy hazafelé azzal szórakoztam a hátsó ülésen, hogy azt néztem mennyivel megyünk, szóval én tökéletesen meg volnék elégedve vele, több mint egy év használat után is azt mondom, nekem megérte!

Ennyiért vettem
23000
Csatolt képek
Bryton Rider 310 2017 km óra/óra
Bryton Rider 310 2017 km óra/óra
Bryton Rider 310 2017 km óra/óra
10 olvasó 80%-a szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

kilaci73 avatar
4 vélemény
évi 1000-2000 km-t teker
[ az olvasók 90%-a szerint ez egy hasznos vélemény ]
Teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Ár/teljesítmény:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Modellév: 2017, 3 hónapig, 500-1000 km-en keresztül, túrázgató/városi harcosként használtam
Előny

Ár-érték arányban verhetetlen. Az akksi átlag kétszer annyit bír (36óra) mint a hasonló tudású,de kétszer drágább GPS-es óráké. A kezelő gombok mérete pont jó,akár vastagabb téli kesztyűben is jól kezelhető. Bajonettzáras,tehát a tartóra könnyen le és felrakható,de Én inkább a külön kapható F-mount nevű tartót ajánlom hozzá. Két bringát tud kezelni. ANT+ és bluetooth-os jeladókkal is kompatibilis. Az újabb gyári Bryton jeladókhoz már mágnes sem kell,mert giroszkópos elven működnek. A jeladók párosítása egyszerű. A teljes egészében pontmátrixos háttér világításos kijelző tetszés szerint egyénre szabható. Öt lapon akár nyolc adatmezővel is rendelkezhet. Tudása alapján profi edzésekre is teljesen alkalmas,ha megvesszük hozzá az opcionális mellkaspántot. Teljesen személyre és bringára szabható. Adatrögzítésre is képes,ami feltölthető strava-ra,stb.Teljesen vízálló. A GPS jelet viszonylag hamar megtalálja.

Hátrány

Azt hittem,hogy egy ehhez hasonló tudású GPS-es órának már nem igazán vannak hátrányai,de ebben sajnos tévedtem. Ugyan is van pár dolog,ami kifejezetten nem tetszik,pláne ennyi pénzért. Az egyik,hogy bár az angollal is jól elboldogulok,de akkor sincs magyar menüje. Ezt azért nem igazán értem,mert szinte már minden mai elektronikai kütyünek létezik lengyel,cseh,szlovák,sőt újabban már román menüje is,de akkor magyar miért nem??? A számítógépre letölthető gyári update program is csak részben magyar,bár a progi sem nagy durranás. A kijelző lehetne nagyobb is,mert ha több adatmezőt szeretnénk megjeleníteni egy lapon,akkor már elég apró számokkal jeleníti meg az adatokat. Még a sokkal gagyibb tudású Bryton 10-nek is nagyobb a kijelzője. Bár igaz,nem ez a fő funkciója,de a párosított mobil eszközre érkező hívást,SMS-t,stb semmilyen módon nem képes jelezni,pedig a jóval olcsóbb 10-es már ezt is tudja alapból... A párosított jeladókkal való kapcsolatot csak a menübe való belépéskor mutatja. Sebesség jeladót még szettben véve sem adnak hozzá,de akkor is csak a pedálcsapásszám jeladó jár hozzá. Amit eddig a legnagyobb hibájának tartok és igen nagy gáz az,hogy amikor egy meredekebb (kb10% feletti) emelkedőn tekerek felfelé akkor egy ideig pontosan mutatja az út meredekségi százalékát,majd gondol egyet, totál nullára vált és nem hajlandó tovább mérni. Tíz százalék alatt viszont magától ismét észhez tér. Tehát ez a funkciója 10% felett szinte használhatatlan. (Pedig túrázásnál ez igen fontos adat lenne). Minél nagyobb a meredekségi %,annál hamarabb "kiakad". Viszont a magasság változását továbbra is pontosan mutatja,tehát a barometrikus mérője folyamatosan jól dolgozik. Az érdekes az,hogy 10% alatt teljesen pontosan méri a %-ot. Ez a probléma sajnos akkor is fennáll amikor sebességjeladót (mert Nekem az is van) és akkor is ha GPS jelet használok,tehát inkább valami szoftveres probléma lehet. Ez már csak azért is nagyon bosszantó,mert az egyik régebbi szinte csak harmad ennyibe került magasságmérős órám sem produkált még hasonló problémát sem. A GPS ebbe az órába teljesen felesleges,mert navigálni nem tud róla a sebesség jel meg jeladóról amúgy is pontosabb jelet ad. Az is nagyon bosszantó,hogy ennyi pénzért a magasságmérős funkciókhoz tartozó adatok közül egyáltalán nem tudja az átlag meredekséget sem pedig maximális meredekséget kijelezni,pedig ez is csak egy komolyabb szoftveren múlna. Elektronikus iránytűre pedig ne is álmodjunk...

Tapasztalat

Mivel van két régebbi magasságmérős órám is Úgy érzem van összehasonlítási alapom. A hátrányként említett dolgokra nem igazán tudok magyarázatot,de szerintem ennyi pénzért már illene valamennyire komolyabban venni a gyártónak főleg a magasságmérős funkciókat. Rengeteg átlag ,de még akár a komolyabb túrázóknak is teljesen felesleges inkább "tuningembereknek" való funkciót viszont tud az óra. A hajtási teljesítmény %-tól kezdve a laktátküszöb kijelzésén át a mindenféle teljesítményhez kapcsolódó arányokig,akár jobb,bal láb összehasonlítási adatokig... Ezeket a funkciókat agy profi versenyző biztosan komolyan tudja értékelni,de Ők meg nem ebből az árkategóriából származó órákat használják ebben teljesen biztos vagyok.

Erre ajánlom

A Tour de Hungary-ra készülő "velociraptoroknak",mert szerintem nekik való. Hangsúlyozom Én inkább túrázásra használom (nám) ha a magasságmérős funkciói jók lennének és jól is működnének. Abban bízom,hogy egy szoftverfrissítéssel a gyártó idővel orvosolni fogja az említett problémákat,mert ezen felül egy remekül használható és igen nagy tudással rendelkező óra (lenne). Hiányosságai ellenére szeretem,de túrázásra biztosan nem ezt a tipust ajánlanám. Nem tudom,hogy a drágább Bryton computerek mennyire jók,de ennyi pénzért inkább vennék inkább egy nem feltétlenül GPS-es de magasságmérős VDO,vagy Cateye,netán Sigma órát.

Ennyiért vettem
27000
10 olvasó 90%-a szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

1-2 (2 vélemény)
Rendezés

Funkciók

 
aktuális sebesség:

igen


 
átlagsebesség:

igen


 
aktuális edzés idő:

igen


 
összes edzés idő:

igen


 
aktuális megtett út:

igen


 
összes megtett út:

igen


Szolgáltatások

 
háttérvilágítás:

igen


 
dátum:

igen


 
óra:

igen


 
ébresztő:

igen


 
hőmérséklet:

igen


 
további szolgáltatások:
 • 1 másodpercenkénti rögzítési mód
 • ANT+ HRM/CAD kompatibilis
 • Auto. Strava szinkronizálás
 • Bryton okostelefon alkalmazás
 • Intervallumos edzés
 • Kijelző méret: 1.8"
 • Logger kapacitás: 300 óra (smart recording)
 • Magasság funkciók
 • Max. adatmező/Max. oldal: 8/7
 • Működési idő (óra): 36
 • Össz. megjeleníthető adat: 70
 • Wattmérő kompatibilis
 • Gombok: 3

Tedd fel technikai, beállítási, vagy vásárlási kérdésed bármely modellévű Bryton Rider 310 termékkel kapcsolatban: