-Olcsó! Sokkal kisebb kiszerelésű kerékpáros zsírokat árulnak sokkal de sokkal több pénzért, kötve hiszem hogy azok bármivel is többet tudnak nyújtani.
-Jó állagú, nem túl puha, nem túl ragadós.
-Szép, borostyánszerű vagy inkább sötét arany, vékony rétegben áttetsző színe van (nem mintha ez számítana, de nekem tetszik :) )
-Jó szaga van :D (sajátos dolog ezen élvezkedni, de vannak kimondottan kellemetlen szagú zsírok a piacon, ezzel viszont ezért is jó dolgozni)
-Sok helyen kapható, én legutóbb az SKF-ben vettem de autós boltokban is jelen van, többféle kiszerelésben.
-Jó kenést bíztosít, számtalan féle felhasználásban bizonyít itthon nap mint nap
-Porvédős csapágyakhoz tökéletes választás, egyébként a többit lásd a hátrányoknál.
-Még a teleszkópom is ezzel kenem belülről (egyszerű rugós Suntour XCM) + némi motorolajat töltök be alulról a villalábakba hogy még könnyebben mozogjanak a becsúszók.
- A szutykot bekeveri a csapágyba, ha az nem zárt eléggé! Szutyok elleni védelemre talán valami ragadósabb zsírt válassz kívülre, hogy még a bejutás előtt megfogja a port.
Én a kistégelyes kiszerelést szoktam vásárolni. Régen a Tescoban volt kapható, de már jó ideje kivezették a kínálatból.
Viszonylag gyakran kenem át a kerékpárom mozgós alkatrészeit, csapágyakat, a pedált különösképpen. Utóbbiról szeretnék megosztani egy tapasztalatot a nyitottabb kialakítású csapágyak tekintetében. Szóval, a pedálomnak a belső oldalról nem valami zárt a csapágya. A másik végén a kupakot lepattintva szoktam zsírral felnyomni a belsejét, majd a kupakot visszanyomva a belső oldalon kitódul a régebbi zsír. Na és ez rendre szürkés, piszkos szokott lenni. Tehát ha porvédelem a cél, akkor kívülről érdemes a nyitott részeket valami tapadósabb zsírral megkenni hogy az még bejutás előtt megfogja a port-piszkot. Tartósságábról, szavatosságáról nem tudok nyilatkozni mert sosem vártam még meg hogy belepohosodjon a csapágyba, gyakran újrazsírozok mindent. :)
Bármit kenni ahova zsírra van szükség mozgó alkatrészek, csapágyak időtálló kenéséhez. Nem csak kerékpárhoz, bármihez. Sütni nem érdemes vele! Ahhoz másik zsír kell. Vagy étolaj. :)